Breaking news

Exclusiv în România se plimbă prin dulcele târg al Ieşilor

loading...

Palatul Culturii, mănăstirea Galata, dar şi întâniri speciale cu tineri ieşeni – la ediţia din 14 mai Exclusiv în România. Cristian Tabără ne salută de la Iaşi sâmbătă, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

Palatul Culturii IasiÎncântaţi de perspectiva de a găsi noi locuri interesante, membrii echipei Exclusiv în România au plecat spre fosta capitală a Moldovei, Iaşi. Emisiunea ce prezintă obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume ne invită să redescoperim în această ediţie „dulcele târg al Ieşilor”. Exclusiv în România vine cu o ediţie în premieră sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

În Iaşi, vom vizita Palatul Culturii, recent redeschis publicului, după o lungă perioadă în renovare. Clădirea, una dintre cele mai mari şi mai frumoase din România, a fost proiectată de celebrul arhitect I.D. Berindei. Călătoria prin oraşul „celor şapte coline” nu poate ocoli vizita la Mănăstirea Galata, a cărei poveste o aflăm de la Cristi Tabără şi echipa lui.

Tot în Iaşi, cunoaştem un tânăr student, care, deşi studiază acum în Marea Britanie, şi-a făcut timp să realizeze o aplicaţie pentru telefoanele inteligente. Cu această aplicaţie, ajută turiştii să descopere mai uşor cele mai importante obiective turistice din oraşul său natal, Iaşi. „Pe drum însă, ne-am lăsat ispitiţi de alte două lucruri importante, fără de care această ediţie ar fi fost incompletă: biserica din Roznov şi zborul cu motodeltaplanul, din apropierea oraşului Piatra Neamţ”, ne-a spus producătorul Marin Găbudean.

Cu uimitoarea ei frumuseţe, dar şi originalitate a arhitecturii, Biserica din Roznov este atipică pentru bisericile ortodoxe din ţara noastră. Odată ce i-a călcat pragul, echipa a aflat că este un lăcaş de cult construit în stil rusesc, în urmă cu 150 de ani, de un mare boier din familia Ruseteştilor. Întreaga poveste – sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR Hd şi TVR+.

Iar pentru porţia de adrenalină, echipa Exclusiv în România ne prezintă un loc unde se pot face zboruri de agrement cu motodeltaplanul sau avionul.

e
e

 

loading...