Breaking news

Andrei Marga, suspecat că ar fi fost turnător la securitate

Andrei Marga, fostul Ministru de Externe, este suspectat că ar fi fost colaborator al securității.

Presa băsistă iese la atac. Evenimentul zile publică un articol în ediția online, în care susține că Andrei Marga ar fi fost securist.

CNSAS, va analiza pe 11 septembrie o serie de documente, care ar arăta că Andrei Marga ar fi colaborat cu fosta securitate, potrivit evz.ro.

Noile informaţii aflate în posesia CNSAS, indică faptul că el ar fi avut mai multe nume de cod și ar fi turnat la Securitate inclusiv cetățeni străni, informaţie care ar putea fi susţinută şi de plecările dese ale lui Andrei Marga la studii în Republica Federală Germană.

Marga se pare că are şi un dosar de urmărit al fostei securități.

La 9 mai, premierul Ponta declara că-l va schimba pe şeful diplomaţiei dacă se va dovedi că a cooperat cu securitatea. Lucru care s-a întâmplat în luna iulie, odată cu o remaniere mai alrgă a cabinetului Ponta.

Marga a negat vehement posibilitatea să fi colaborat cu Securitatea.

Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată”, a spus Marga, la 8 mai.

>