Breaking news

Evaziune fiscală de 20 milioane euro. 34 de persoane conduse la audieri de către procurori

loading...

Bugetul de stat al României a fost prejudiciat cu fabuloasa sumă de 20 de milioane de euro, de către circa 34 de persoane.

Duminică dimineață, au avut loc 30 de percheziții în localități din județele, Argeș, Timiș, Mehedinți, Cluj și Hunedoara. În urma acestor descinderi, 34 de persoane au fost conduse la audieri.

Percheziţiile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre persoanele duse la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, se regăsesc şi câteva nume grele: un fost şef de Gardă Financiară, un important om de afaceri şi nepotul lui Leo de la Strehaia.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme, două maşini de lux şi un seif. Bunurile au fost indisponibilizate la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate

Liderii gruparii, Mihai Gheorghe si Mihai Ion , sunt suspectaţi că au identificat 50 de societăţi comerciale, din judeţele Timiş, Hunedoara, Cluj şi Argeş ce aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii gruparii sunt suspectaţi că au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip “fantoma“, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substanţiale către bugetul de stat, consând în T.V.A. şi impozit pe profit, datorat ca urmare a activităţii infracţionale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de suspecţi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi 34 de persoane pentru audieri, urmand ca după finalizarera audierilor să fie formulate propunerile legale.

Omul de afaceri Cătălin Spătaru, supranumit “regele asfaltului din Argeş”, este căutat de anchetatori în cazul privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani, în care prejudiciul a fost estimat la 20 de milioane de euro.

Zece persoane, între care un fost comisar de la Garda Financiară, Gheorghe Uscatu – fostul şi Silvan Toma – actualul finanţator al echipei de fotbal FC Hunedoara, au fost ridicate, duminică, în urma descinderilor ce au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală, spun surse judiciare.

loading...