Breaking news

Eutanasierea maidanezilor, aprobată de deputații din Comisia de Administrație Publică

Membrii comisiei de Adminsitrație Publică din Camera Deputaților au dat undă verde proiectului de lege ce prevede eutanasietrea câinilor fără stăpân.

maidanez.jpgDeputații au avut de ales între a aproba sterilizarea câinilor de pe stradă sau eutanasierea acestora. Au ales să îi lichideze prin eutanasiere. În timp ce deputații au aprobat omorârea câinilor, câteva sute de persoane protestau în parcul Izvor față de această decizie a parlamentarilor.

Asociațiile de profil nu sunt de acord cu această decizie și solicită votarea proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptată de Senatul Romaniei: gestionarea câinilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare şi returnare a câinilor blânzi şi controlul reproducţiei câinilor cu stăpân.

În 2010, peste 10.000 de bucureşteni au beneficiat de tratament în urma muşcăturilor de câini. În timp ce asocizțiile d eprotecție a animalelor apreciază că pe străzile din București sunt doar 20.000 de câini fără stăpân, autorităţile estimează că numărul maidanezilor depășește  50.0000.