Breaking news

Europarlamentarul Maria Grapini se opune cultivării Organismelor Modificate Genetic

loading...

Europarlamentarul Partidului Conservator, Maria Grapini, a anunțat vineri, că se opune cultivării Organismelor Modificate Genetic în România.

maria grapiniMaria Grapini a anunțat în cadrul plenarei Parlamentului European de la Strasbourg că nu este de acord cu organismele modificate genetic și că ea se va opune ca aceste plante să fie atât cultivate cât și importate de România.

„Mă voi opune ca România, țara de unde provin, să cultive Organismele Modificate Genetic”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în cadrul plenarei de la Strasbourg, în care s-a dezbătut, săptămâna aceasta, îmbunătățirea Directivei Europene prin care se acordă statelor membre posibilitatea de a restricționa sau de a interzice cultivarea de OMG-uri.

În acest sens, europarlamentarul PC, Maria Grapini, a considerat că europarlamentarii se afla în fața unei decizii neclare, aceea că „trebuie să alegem între o situație mai rea și o situație care este mai puțin rea.”

„Problema mea este: pot eu să apăr cetățenii din țara mea atât timp cât chiar raportorul pe acest subiect afirma ca îmbunătățirea Directivei se referă doar la interzicerea sau restricționarea cultivării, și nu la transport și import?Dacă interzicem cultivarea, va trebui să interzicem și importul, nu să umblăm cu jumătăți de măsură”, a susținut Maria Grapini.

Europarlamentarul consideră că trebuie să ne gândim la un principiu, și anume că ”dezvoltarea economică nu trebuie să facă compromisuri în ceea ce privește mediul și sănătatea.”

Cred că trebuie să ne asumăm, acest Parlament, să îmbunătățim ceea ce acum dorim să aprobăm, pentru că am pornit de la o situație mai rea. Nu cred că este situația favorabilă și nu cred că putem să apărăm cetățenii – fac parte din Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor – și cred că libera circulație va duce la compromiterea agriculturii clasice, iar prețurile diferite vor face ca micii agricultori să dispară de pe piață”, a conchis doamna europarlamentar Grapini.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>