Breaking news

Europarlamentarii USL îi solicită lui Reding să sanctioneze imixtiunea în justiție a Monicăi Macovei

loading...

Europarlamentarii USL au adresat o scrisoare deschisă Comisarului European pentru Justiție, Viviane Reding, în cadrul căreia i-au solicitat o intervenție publică prin care să sancționeze presiunile exercitate de către Monica Macovei asupra procurorului Mihai Negulescu.

Europarlamentarii USL au transmis comisarului european și textul hotărârii numărul 471, din 22 mai 2012, a Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit căruia acțiunea Monicăi Macovei „constituie o ingerință în activitatea de urmărire penală, de natură a aduce atingere independenței și imparțialității procurorului”.

Ținând cont de recentele dumneavoastră intervenții cu privire la protejarea justiției de ingerințe politice, considerăm că este absolut necesară o noua intervenție, pentru apărarea justiției de presiunea politică exercitată de către fostul ministru al justiției, doamna Monica Macovei, membru al PDL. Recent, doamna Macovei a exercitat presiuni asupra procurorului Mihai Negulescu, investit cu soluționarea unui dosar de natură penală. In data de 22 mai 2012 CSM a analizat, in plen, rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Mihai Negulescu, care s-a plans Consiliului ca fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. Plenul CSM a concluzionat ca, in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea forumulata la PICCJ, desi nu este parte in acest dosar, «constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului»”, se arata in scrisoarea europarlamentarilor USL, care au subliniat ca este de datoria comisarului Viviane Reding, precum si a Comisiei Europene, sa demonstreze ca interventiile publice pe care le sustin „au la baza valori democratice si nu criterii partizane”, se arată în scrisoarea USL către Reding.

Europarlamentarii USL susțin că: în mod normal, dupa un asemenea verdict, Monica Macovei ar trebui să își dea demisia din Parlamentul European, întrucat conduita sa este total contrară valorilor UE.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>