Breaking news

Europarlamentarii români vor primi de la colegii olandezi, coşuri cu legume din Olanda

Ca reacţie la declaraţiile lui Băsescu cu privire la legumele olandeze, europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marţi, colegilor săi români din Parlamentul European, câte un coş cu legume din Olanda.

Sâmbătă, Traian Băsescu a fost surprins la cumpărărturi la un hipermarket din Capitală, de o echipă de ştiri a România TV.

Întrebat ce a cumpărat, şi cum i se par preţurile, şeful statului a spus că a cumpărat legume turceşti şi spaniole şi că s-a ferit să cumpere legume olandeze.

„Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze”.

În replică eurodeputatul olandez, Esther de Lange spune că legumele din ţara s-a nu au nicio problemă şi că le va dărui eurodeputaţilor români câte un coş cu legume olandeze.

Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar România nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic”, a declarat De Lange.

Opoziţia Olandei cu privire la aderarea României la Schengen pare să fi provocat reacţia lui Băsescu faţă de legumele din Ţara Lalelelor.

Vineri, la Bruxelles, Traian Băsescu a declarat că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz.

Pe lângă coşulrile cu legume oferite eurodeputaţilor români, olandezii intenţionează să sesizeze Comisia Europeană în privinţa comportamentului preşedintelui Traian Băsescu.