Breaking news

Europa FM se implică în reconstrucția locuințelor afectate de inundații

Postul de radio, Europa FM, se implică în strângerea de fonduri pentru reconstrucția caselor românilor, distruse de inundații, alături de fundația Habitat pentru Umanitate.

europa_fmEuropa FM se alătură campaniei naţionale de strângere de fonduri pentru familiile afectate de inundaţii,  demarată la începutul acestei luni de Habitat pentru Umanitate. Radioul de milioane de români susţine astfel intenţia Habitat for Humanity de intervenţie sustenabila prin reconstrucții şi renovări de locuințe pentru un număr de peste 400 de familii sărace din localităţile afectate, precum și consiliere, suport în coordonarea reconstrucției, gestionarea și distribuirea de materiale și unelte de construcții pentru alte ca 3.000 de familii.

Milioane de români care vor să ajute familiile rămase pe drumuri în urma inundaţiilor, o pot face printr-o donaţie de 2 euro, trimiţând SMS la 874*. Campania „Acum, mai mult ca oricând” a început ieri și se va desfăşura până pe 31 iulie 2010, timp în care oamenii pot trimite SMS-uri la 874*

Experiența Habitat în cazul reconstrucției după dezastre este amplă,  numai în România ca.700 de familii au fost ajutate cu reconstrucții și renovări după inundații în județele Argeș, Bacău, Dolj, Galați și Neamț, cu sprijinul companiilor și donatorilor individuali din țara noastră.

În urma ultimelor rapoarte oficiale emise de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al M.A.I,  efectele dezastruoase ale inundațiilor în 22 județe din țară sunt: 22 persoane decedate, 246 de locuinţe complet distruse de ape, 4500 de locuințe inundate și 12.500 de persoane evacuate, în timp ce codul de ploi masive și inundații este menținut în continuare.

Campania “Acum mai mult ca oricând” are deja suporteri importanţi: companiile de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Cosmote, care asigură gratuit acest serviciu.

*Puteţi dona 2 Euro prin trimiterea unui SMS la numărul 874 în reţeaua Vodafone, Orange şi Cosmote în perioada 7 – 31 aprilie. Servicii oferite gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote. Nu se percepe TVA.