Breaking news

Euronews România dezvăluie echipa de jurnalişti. Iată când va începe emisia

Euronews România, postul local de ştiri care face parte din reţeaua internaţională Euronews, îşi dezvăluie în premiră echipa de jurnalişti preluaţi de la mai toate televiziunile din ţară.

Echipa Euronews România este formată cu jurnalişti “recrutaţi” de la TVR, PRO TV, Antena 3, Realitatea Plus şi Digi 24.

Iată lista de jurnalişti înregimentaţi la Euronews România, post finanţat de Universitatea Politehnica din Bucureşti:

Adelin Petrișor este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de război din România, cu o experiență
profesională de 25 ani. Este singurul corespondent român care a transmis în direct din Bagdad, în 2003, în timpul ofensivei americane în Irak. A realizat interviuri exclusive cu personalități ca Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, sau cu campionul italian la motociclism Valentino Rossi.

Vitalie Cojocari aduce în redacția Euronews România o perspectivă unică de abordare a fenomenelor socioeconomice cu impact major asupra publicului larg. Cariera sa de 20 ani de presă, majoritatea în televiziune, a fost construită în România însă Vitalie este originar din Republica Moldova și a devenit unul dintre cei mai avizați observatori ai evoluțiilor și realității din această zonă.

Xenia Croitoru are o experiență de aproximativ 11 ani în televiziune și este jurnalist în domeniul politic. Xenia a studiat, pe rând, filosofie, etică și jurnalism, iar acum a decis să se alăture unei echipe de profesioniști, în care crede și despre care spune că reprezintă o a doua familie – Euronews România!

Andreea Gurban este jurnalist cu experiență în domeniul economic. Lucrează de 10 ani în presă și vorbește 4 limbi străine: engleză, franceză, spaniolă și portugheză. Consideră că jurnalismul înseamnă o imensă responsabilizare pentru profesionistul de televiziune și că impactul informațiilor difuzate poate schimba vieți. Euronews România este, pentru ea, locul în care principiile, corectitudinea și echidistanța primează.

Maia Bondici a studiat jurnalismul la City, University of London și și-a început cariera la prestigiosul post BBC. Și-a dorit mult să se întoarcă acasă, în România, pentru un proiect prin care să contribuie la promovarea jurnalismului autentic, de înaltă clasă. S-a alăturat echipei Euronews România, unde dorește să rămână întotdeauna de partea adevărului, apărând dreptul oamenilor la informare.

Claudiu Popa are o experiență de 12 ani în televiziune. A realizat știri, reportaje, transmisii live și a moderat dezbateri politice în platou. Este pasionat de fotografie și crede cu tărie că jurnalismul nu este doar o meserie, ci un stil de viață.

Mirela Vasadi-Blasius este o cunoscută realizatoare de emisiuni pentru care calea de la știri, la autocunoaștere și introspecție a fost consolidată în aproape 20 de ani de televiziune. Pentru Mirela, oamenii valoroși care revoluționează conștiințe sunt modele reale de viață, așa că intenționează să vi-i prezinte pe ecran, la Euronews România.

Florian Petrică este un respectat comentator sportiv și lector universitar în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea București. În opinia sa, dincolo de profesionalism, jurnalismul de calitate este direct legat de bunul simț al celui care îl practică, tocmai pentru că datoria jurnalistului este să acționeze întotdeauna în favoarea publicului cu corectitudine și bună-credință.

Radu Hângănuț este interesat de poveștile din sport care ne pot inspira să fim mai curajoși și crede că educația și investițiile în acest domeniu sunt soluția pentru cele mai multe din problemele cu care societatea se confruntă. Radu este convins că datoria profesioniștilor din presă e să-și obișnuiască publicul cu metodele corecte de verificare a informației și să combată fake news.

Miruna Mihailovici are o experiență de 10 ani în presă. A studiat jurnalismul la Universitatea Media și a
obținut diploma de master în comunicare și PR, în cadrul SNSPA. A ales televiziunea pentru că este canalul care permite comunicare completă și crede că mediul digital este un instrument esențial pentru extinderea acestui univers informațional, dar și pentru promovarea voluntariatului și a solidarității sociale.

Felicia Macaleț a studiat comunicarea socială și jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și a călătorit până în China, într-un program de schimb cultural, la Universitatea de Știință și Tehnologie Zhejiang. Felicia este reporter de știri și vrea să facă parte dintr-o echipă de profesioniști care construiască un proiect media integrat, bazat pe valori solide și dedicat așteptărilor publicului tânăr, așa că s-a alăturat echipei Euronews România.

Alida Mocanu este jurnalist cultural cu o experiență de 17 ani în televiziune și presă scrisă. Este specializată în Teoria și Practica Editării de Carte la Universitatea din București și, în cariera sa, a realizat peste 200 de interviuri cu scriitori din întreaga lume. Crede cu toată forța că televizunea și lectura nu se exclud, ci mai degrabă sunt complementare și va dovedi acest lucru în redacția Euronews România.

Daniel Coman e specializat în jurnalism economic și este convins că presa are o importantă funcție educativă prin intermediul căreia oamenii se pot familiariza cu fenomene și cu mecanisme nu întotdeauna ușor de înțeles. Domeniul fiscalității, gestionarea banilor sau evoluțiile pieței sunt aspecte care necesită analiză și explicație specializată, iar televiziunea este mediul ideal pentru a face acest lucru.

Eduard Popescu este fost sportiv de performanță și absolvent de studii juridice pentru care jurnalismul
înseamnă nu doar muncă de echipă, ci și instrumentul perfect pentru a traduce și explica informațiile esențiale pentru public. Euronews România este, pentru Eduard, televiziunea în care principiile jurnalistice și perspectiva amplă, de context, se întâlnesc pentru a prezenta tabloul complex al realității cotidiene.

În 6 ianuarie 2020, Euronews a anunțat semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de știri independent destinat unui public vorbitor de limba română.

”Suntem bucuroși că în echipa Euronews România au venit profesioniști de necontestat, cu cariere solide construite în mulți ani de muncă pe teren, atât în fața cât și în spatele camerelor de filmat. Redacția noastră este încă în formare și sperăm să primim în curând noi colegi. Concursurile sunt deschise și suntem convinși că jurnaliști cu experiența profesională relevantă vor contribui direct la construcția unei redacții de televiziunecare să aibă o voce puternică în peisajul media românesc și care să practice un jurnalism la standarde înalte, ilustrând ideea de bază a rețelei europene Euronews: All Views!”, a spus Redactorul șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu.

Euronews România este o filială a Euronews World, cel mai important canal internațional de știri din Europa.

Euronews România va fi o televiziune națională care va difuza știri și va realiza producții locale, naționale, regionale și internaționale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte patru proiecte afiliate de marcă în Georgia, Albania, Serbia și Bulgaria.

Încă nu se ştie data lansării oficiale a Euronews România, însă potrivit surselor exclusivNEWS.ro, emisia este programată să înceapă în luna mai 2022.

Euronews România devine cea de-a opta televiziune de ştiri din România. În prezent emit Antena 3, România TV, Realitatea Plus, Digi 24, B1 TV, NCN. Urmează ca în câteva luni să reînceapă emisia televizunii de ştiri TVR Info, care aparţine Televiziunii Române.

>