Breaking news

Euro 2012. Fotoreporter român, spitalizat după ce a fost bătut şi tâlhărit în Ucraina

Agenţia France Presse a anunţat joi că un fotograf de presă din România, aflat în Ucraina pentru Campionatul European de fotbal, a fost internat în spital după ce a fost victima unui atac, la Liov.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un cetăţean român a fost internat la Liov, ca urmare a unor contuzii suferite într-o altercaţie, şi a precizat că acesta va avea nevoie de încă 3-4 zile de spitalizare.

În afară de bătaia primită de la agresori, fotoreporterul român a fost deposedat şi de echipament.

Potrivit AFP, care citeaza poliţia ucraineană, incidentul a avut loc miercuri, cu numai câteva ore înainte de meciul Danemarca – Portugalia.

Fotoreporterul, colaborator al unui cotidian din România, i-a întalnit pe agresori într-o cafenea. Acestia i-au propus o vizită în oraş şi l-au atacat într-un parc, furându-i echipamentul.

Consulatul General al României la Cernauţi a fost informat de către autorităţile ucrainene cu privire la faptul că cetaţeanul roman […] a fost spitalizat în cursul dimineţii de 13 iunie 2012, în oraşul Liov din Ucraina, ca urmare a contuziilor suferite într-o altercaţie. Consulul Romaniei la Cernauţi a luat legătura cu reprezentanţii spitalului în care se află internat cetaţeanul român. Din discuţie a reieşit că au fost efectuate o serie de investigaţii, cetateanul roman este într-o stare stabila, dar va necesita încă 3-4 zile de spitalizare„, a comunicat MAE.