Breaking news

Eugen Nicolicea spune că Geoană a luat 40.000 de euro să-l excludă de la PSD Mehedinţi

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, deputat UNPR, îl acuză pe senatorul Mircea Geoană a luat 40.000 de euro pentru a-l exclude în 2009 de la şefia PSD Mehedinţi.

eugen nicolicea - mircea geoana - euroPrezent într-o emisiune la B1 TV, vineri seară, deputatul UNPR, Eugen Nicolicea și Ministru pentru Relația cu Parlamentul, a declarat că în 2009, Mircea Geoană „l-a dat afară din PSD, contra cost”.

”Pe mine, Mircea Geoană m-a dat afară contra cost, din partid. Dacă mă mai enervează, spun şi cine a plătit”, a declarat Eugen Nicolicea.

Întrebat ce sumă a luat Mircea Geoană, Eugen Nicolicea a răspuns: 40.000 de euro, pentru a mă înlătura de la şedia organizaţiei de acolo ( Mehedinţi, nr) pentru că trebuia să îşi pună oamenii lui. Aşa s-a spus. A spus şi la grup, de faţă cu toată lumea.

La auzul acestor acuzații, senatorul Mircea Geoană a declarat pentru agenția MEDIAFAX, că luni dimineaţă îl dă în judecată pe Eugen Nicolicea, pentru insultă şi calomnie: Pentru mine, reputaţia mea în spaţiul public este un lucru extrem de important. Pe cinste şi profesionalism mi-am clădit întreaga carieră şi activitate politică şi publică. Pentru unii ca Nicolicea, politica se măsoară în bani, tranzacţii, trocuri şi avantaje financiare. De 5 ani de zile am acceptat fără să reacţionez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea. (..) Luni dimineaţă îl dau în judecată. Totul are o limită. Să vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil. Este cea mai mare invenţie şi minciună pe care am auzit-o vreodată.

Eugen Nicolicea a fost exclus din PSD, pe 6 octombrie 2009, de către Organizaţia PSD Mehedinţi, pe motiv că a încercat „să saboteze” din interior conducerea partidului şi că nu s-a implicat în campania electorală la europarlamentare.

Pe 2 noiembrie 2009, Eugen Nicolicea a anunţat în plenul Camerei Deputaților constituirea grupului parlamentar mixt, condus de Gabriel Oprea. Iar pe 1 mai 2010, Eugen Nicolicea devine membru al partidului nou format Uniunea pentru Progresul României.