Breaking news

Eugen Iacobescu: SRI mi-a spus că sunt pe lista neagră a lui Băsescu

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care l-a arestat pe Bercea Mondial pentru că și-a înjunghiat nepotul, a declarat joi seară la Antena 3, că SRI i-a comunicat faptul că se află pe lista neagră a lui Băsescu, întrucât a dezvăluit presei că Mircea Băsescu a luat 300.000 de euro de la interlop.

traian basescu - eugen iacobescu - sriEugen Iacobescu a făcut joi seară, în direct prin telefon, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, noi dezvăluiri incendiare despre dosarele penale ale lui Bercea Mondial și despre felul în care i s-au luat aceste dosare și a fost mazilit de CSM.

Eugen Iacobescu a spus că el a fost executat politic de la cel mai înalt nivel și că în 17 martie 2011, un avocat care are o rudă în SRI i-a adus la cunoștință faptul că se află pe lista neagră a lui Traian Băsescu și că va urma o acțiune de denigrare în presă care-l va desființa. Lucru care s-a și confirmat în realitate, ca urmare a linșajului mediatic făcut de B 1 TV și Evenimentul Zilei.

Pe 17 martie 2011, un avocat care are o rudă în SRI, mi-a spus următorul mesaj: ai grijă că ești pe lista neagră a domnului președinte Traian Băsescu și că se va porni o campanie de presă împotriva ta în care te va denigra și te va mazili”, a spus Eugen Iacobescu la Antena 3.

Procurorul a mai spus faptul că Bercea Mondial știa că este interceptat telefonic din închisoare, dar că interlopul continua să vorbească cu membrii familiei sale despre cui să dea bani și ce sume.

Eugen Iacobescu a precizat că interlopul a încercat să-l mituiască, oferindu-i 200.000 de euro ca să schimbe încadrarea juridică și să spună că fiul cel mic al lui Sandu Anghel ar fi realizat înjunghierea nepotului, și nu el.

Pentru curajul său de a rezista tentației banilor și presiunilor familiei interlopului, Eugen Iacobescu a fost sancționat disciplinar de CSM și mutat la Parchetul Mehedinți. Și toate astea pentru că a spus că Mircea Băsescu a primit șpagă 300.000 de euro de la Bercea Mondial ca să-l scape pe acesta de pușcărie.

Eugen Iacobescu a precizat că încă din 2011, atât procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cât și Procurorul General al Parchetului de pe lângă curtea de Apel Craiova, Elisabeta Ponea și CSM, știau că Mircea Băsescu a luat bani de la Bercea Mondial și că nu au făcut absolut nimic.

>