Breaking news

Etex suspendă operațiunile din Rusia și oferă sprijin angajaților din Ucraina prin intermediul filialelor din România și Polonia

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance, parte a Grupului Etex, a demarat o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul colegilor refugiați din Ucraina.

Astfel, Etex Building Performance România păstrează permanent legătura cu colegii din Ucraina, pentru a le oferi transport, cazare, asistență financiară, medicală și psihologică, consiliere juridică, precum și alte informații utile pentru relocarea acestora.

Până în prezent, filiala Etex din România a ajutat la relocarea a 29 de colegi ucraineni, împreună cu familiile acestora, prin preluarea lor de la graniță, iar măsuri similare au fost întreprinse și de biroul Etex din Polonia.

Din cauza conflictului, Grupul Etex a anunțat suspendarea operațiunilor din Rusia, precum și implementarea măsurilor de ajutorare a celor aproximativ 250 de colegi din Ucraina, unde compania operează două locații, în Kiev și Bakhmut. Mai mult, în concordanță cu valorile sale globale, Gupul Etex a alocat deja peste 300.000 de euro pentru a acoperirea cheltuielilor din următoarea perioadă, fond ce va fi extins în caz de nevoie.

La rândul sau, pentru facilitarea donațiilor din partea angajaților, Etex România a decis să colaboreze cu doua organizații non-guvernamentale aflate deja în prima linie a eforturilor de ajutorare pentru refugiații ucraineni, World Vision Romania și Habitat for Humanity.

Compania a stabilit, de asemenea, un mecanism de strângere de fonduri pe care angajații Etex la nivel global îl pot folosi pentru a face donații, prin intermediul unui cont bancar.

***

Despre Etex Building Performance 

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care lucrează în 121 de fabrici. În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Mai multe informații despre Siniat găsiți la: www.siniat.ro

>