Breaking news

Etex Building Performance a avut o cifră de afaceri de 180 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi și tencuieli Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, similară afacerilor obținute în primele nouă luni din 2019.

„Menținerea vânzărilor din primele nouă luni la nivelul celor obținute în aceeași perioadă a anului trecut reprezintă un rezultat favorabil – având în vedere situația economică dificilă în care ne aflăm – care a fost posibil datorită îmbunătățirii mix-ului de produse, optimizării costurilor în direcția realocării cheltuielilor în funcție de valoarea adăugată creată, precum și eforturilor echipei de vânzări care a contribuit la creșterea vânzărilor gamei de gleturi și tencuieli. Totodată, suntem mândri că în această perioadă nu am apelat la nicio schemă de ajutor de stat”, a declarat Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance și-a optimizat portofoliul prin adăugarea de noi produse pe bază de ipsos, datorită finalizării procesului de modernizare a fabricii de gleturi și tencuieli de la Aghireșu, în care compania a investit 4 milioane de euro.

Chiar dacă luna septembrie s-a situat sub nivelul aceleiași luni a anului trecut, pentru întregul an, Etex Building Performance estimează o cifră  de afaceri similară celei înregistrate în 2019, mizând pe lucrările generate de tendința de redimensionare a spațiilor de birouri și de creștere a cererii de spații logistice situate în proximitatea arterelor majore ca urmare a avansului comerțului online în perioada pandemiei. Totodată, piața rezidențială a beneficiat de cursul de schimb valutar stabil și de dobânzile mici la creditele acordate de bănci, care au stimulat achiziția de locuințe noi și renovarea locuințelor vechi.

Piața de construcții a fost mai puțin afectată decât alte sectoare. Astfel, scăderea din zona de office și construcții comerciale a fost compensată de dinamica pozitivă pe segmentul rezidențial. Din această perspectivă, Etex Building Performance privește cu optimism evoluția companiei în anul 2021.

Planurile de dezvoltare includ în continuare investiția de 5-6 milioane de euro într-o instalație de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuității materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni, datorită căreia Etex Building Performance este hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex.

Aproape jumătate din producția fabricilor Etex din România merge către export în 11 țări, compania fiind unul dintre furnizorii importanți pentru proiectele comerciale și logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.

Despre Etex Building Performance – Siniat România

Compania Etex Building Performance este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluţii pentru construcţii. Grupul Etex desfășoară activităţi în 44 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajaţi care își desfășoară activitatea în 121 de fabrici.

În România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Cele două unități de producție și-au continuat operațiunile fără oprire, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, pe tot parcursul acestui an, fără ca Etex să apeleze la programele guvernamentale de sprijinire a afacerilor.

Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Mai multe informații despre Siniat găsiți la: www.siniat.ro

>