Breaking news

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019, în Israel

loading...

Ester Peony a câştigat duminică seară, Finalea Eurovision România, organizată de TVR la Sala Polivalentă din România. Artista a câştigat biletele pentru Tel Aviv, cu piesa „ON A SUNDAY”.

Surprize mari în finala Eurovision România 2019. Principalele două favorite, Laura Bretan şi Bella Santiago, au fost învinse în mod surprinzător de o artistă no name în România.

Ester Peony a fost pe placul juriului internaţional care a clasat-o pe primul loc, în timp ce la televot, artista s-a clasat abia pe locul zece.

Melodia, compusă de Ester Alexandra Creţu și Alexandru Şerbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea, a fost desemnată de juriul internațional al finalei și de telespectatori să reprezinte România la Eurovision Song Contest.

Mă simt extraordinar! Nu pot să cred că am câștigat trofeul!  Au fost concurenți foarte buni în această finală și sunt onorată să reprezint România la Tel Aviv”, a spus cu emoţie Ester Peony, fericita câştigătoare a Selecţiei Naţionale Eurovision România 2019.

Câștigătorul Selecției Naționale a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

La această ediție, publicul a fost al șaptelea jurat al finale – punctajele obtinute prin televot având ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

În premieră, doi câștigători Eurovision – Netta și Emmelie de Forest – au urcat pe scena finalei naționale, iar Inis Neziri, laureata marelui trofeu Cerbul de Aur 2018, a completat seria recitalurilor serii.

Sub sloganul „Împlinește visul!”, 12 piese au concurat duminică, 17 februarie, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în direct la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova, www.tvrplus.ro şi canalul oficial de Youtube al TVR, într-un spectacol realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Ester Peony a trecut Oceanul pentru o carieră muzicală

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzica a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. Un an mai târziu, a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. Totodată, începe să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP “Dig It”, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea scrie “On a Sunday” cu care se încrie în Selecţia Naţională Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

Clasamentul finalei Eurovision România 2019

Locul 1 – ON A SUNDAY – ESTER PEONY – Muzică: Ester Alexandra Creţu, Alexandru Şerbu, Versuri: Ioana Victoria Badea

Locul 2 – DEAR FATHER – LAURA BRETAN – Muzică: Mihai Alexandru, Versuri: Alexa Niculae.

 Locul 3 – ARMY OF LOVE – BELLA SANTIAGO – Muzică şi versuri: Bella Santiago, Alex Luft.

Locul 4 – RENEGADES – LINDA TEODOSIU – Muzică: Jonas Thander, Versuri: Rachel Suter, Frank Giustra.

Locul 5 – D A I N A – LETIȚIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN – Muzică: Mihai Ogăşanu, Marian Enache, Versuri: Roni-Cristiana Cazacu, Letiția Moisescu.

Locul 6 – UNDERGROUND – VAIDA – Muzică si versuri: Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor, Tonje Gjevjon. 

Locul 7 – DESTIN – TROOPER – Muzică şi versuri: Aurelian Dincă 

Locul 8 – RIGHT NOW – OLIVIER KAYE – Muzică: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir, Rasmus Bosse, Versuri: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir

Locul 9 – WE ARE THE ONES – CLAUDIU MIREA – Muzică: Mihai Ogăşanu, Claudiu Mirea, Versuri: Claudiu Mirea

Locul 10 – YOUR JOURNEY – ALDO BLAGA – Muzică: Aldo Blaga, Olivier Bassil, Versuri: Aldo Blaga, Olivier Bassil, Nicoleta Roman

Locul 11 – WITHOUT YOU (SIN TI) – DYA & LUCIAN COLAREZA –  Muzică:  Sergi Gascon, Versuri: Sergi Gascon, Daniel Andres Giraldo Mazo.

Locul 12 – SKYSCRAPER – TEODORA DINU – Muzică şi versuri: Udo Mechels, Laila Samuelsen, Jonas Brøgger Filtenborg.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>