Breaking news

Eșec usturător pentru PNL și USR în Parlament. Moțiunea de cenzură a fost respinsă

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, USR și PMP împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România”, a fost respinsă de Parlament.

raluca turcanEșec lamentabil în Parlament pentru PNL, USR, PMP. Moțiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament. Drept urmare, Guvernul Grindeanu rămâne în funcție.

În urma votului secret cu bile, s-au înregistrat următoarele rezultate: 161 de voturi pentru moțiune, 8 voturi împotrivă și 33 de abțineri.

”Nu a fost niciodata vorba despre o ordonanță pe grațiere. (…) Fiecare dă socoteală, o dată la patru ani, în fața oamenilor, pentru ceea ce face la Parlament. Iar colegii liberali au dat socoteală cu vârf și îndesat la alegerile din 11 decembrie. Ma uit la parlamentarii USR care au susținut acest demers. Poate lipsa de experienta si avantul i-a facut sa sa se asocieze cu un partid pe care, până mai ieri îl criticaau cu vehementa. Aveam așteptări mult mai mari de la această nouă generație de politicieni venită în Parlament, dar cred că ei și-au propus să, de fapt, sa salveze Romania prin somn, altfel nu pot sa inteleg cum poti sa dormi in Parlament cand dezbatem bugetul Romaniei. Avem un buget care aduce prosperitate şi dezvoltare românilor. Avem toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care românii în decembrie l-au votat într-o proporţie covârşitoare. Astăzi, avem ocazia să ne vedem din nou şi asta la o lună de la învestirea actualului Guvern. Opoziţia a depus o moţiune de cenzură. Este dreptul constituţional al colegilor noştri să facă acest lucru. E greu, totuşi, să nu remarc că această moţiune nu-şi mai are obiectul„, a spus Sorin Grindeanu, în plenul Parlamentului.