Breaking news

Eșec la Summitul European privind desemnarea conducerii UE

loading...

Eșec total la Summitul European de miercuri de la Bruxelles. Liderii europeni nu au ajuns la nicio înțelegere cu privire la nominalizările în posturile de conducere ale UE.

summit ue iulie 2014Summitul “s-a încheiat fără vreun acord” legat de numele viitorului șef al diplomației UE și cel al președintelui Consiliului European.

Drept urmare şefii de stat şi de Guvern ai Uniunii Europene vor participa la un summit pe 30 august 2014.

Este mai bine să nu avem un acord, deoarece încă nu este posibil să ajungem la o înţelegere cu privire la pachetul de nominalizări„, a declarat preşedintele lituanian, Dalia Grybauskaite.

Nu am ajuns la un acord cu privire la o soluţie consensuală pentru pachetul de nominalizări. Este regretabil, dar nu e dramatic”, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cancelarul german, Angela Merkel s-a arătat încrezătoare că până la urmă liderii europeni vor cădea de comun acord: Sunt sigur că vom ajunge (la un acord) pas cu pas, etapă cu etapă.

Băsescu a spus joi, la Bruxelles că Dacian Cioloș, este binevenit în viitoarea Comisie Europeană.

Candidatul român, cel puțin în stadiul acesta, este acceptat. Urmează ca Guvernul să demareze procedurile. În conformitate cu Legea 335 din 2013, trebuie să treacă prin comisiile parlamentare. Însă Cioloș este binevenit în Comisie”, a declarat președintele Băsescu.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>