Breaking news

Eroii mascati – nu din filme ci de pe ambulanta – despre Pitigoi Silviu Damian asistent medical urgentist

loading...

In aceasta perioada vedem din ce in ce mai multi eroi, acestia nu au pelerina ci combinezon, nu au masca pentru a proteja identitatea ci pentru a se proteja de coronavirus.

 

Un astfel de erou al zilelor noastre este Pitigoi Silviu Damian, asistent medical, un adevarat profesionist al sistemului medical.

 

Pasiunea pentru a salva vieti este cea care da putere celor care lucreaza in sistemul medical: ‘satisfactia mea este atunci cand stiu ca ajut, ca salvez vieti si ca de actiunile mele depind o multime de oameni‘ a declarat Silviu.

 

Tanar si entuziasmat, pasionat si devodat, Silviu Damian este unul din miile de cadre medicale care lupta in prima linie cu pandemia.

 

Reporter: cum a pornit pasiunea pentru medicina?

 

Silviu: din copilarie am fost mereu cel care ajuta, empatizam cu problemele celor din jur si eram mereu aproape. Aceasta dorinta s-a concretizat atunci cand am inceput studiile in domeniu medical si ulterior m-am angajat.

 

Reporter: care a fost cea mai mare provocare in ultima perioada?

 

Silviu: in aceasta meserie provocari avem zilnic, de la cazuri cu o gravitate mare, la pacienti problematici. Suplimentar a aparut pandemia pe care o tratam cu seriozitate, oamenii trebuie sa fie constienti de riscuri si sa isi ia toate masurile de precautie tocmai pentru a putea veni in sprijinul sistemulul medical, prin scaderea numarului de cazuri.

 

Reporter: am auzit ca pe langa medicina aveti o pasiune si pentru muzica dar si latura educationala, ce ne puteti spune?

 

Silviu: da 🙂 , in timpul liber sunt tobosar, muzica este cea care ajuta la eliberarea stresului profesional iar din perspectiva educationala sunt lector in cadrul unui ONG unde predau cursuri de prim ajutor dar si cursuri pentru cadre medicale.

 

Reporter: unde pot cititorii sa urmeze cursurile de prim ajutor la care sunteti lector?

 

Silviu: de 2 ani sunt lector in cadrul Asociatiei Succes in Educatie si Sport, predau cu drag notiuni de prim ajutor tuturor persoanelor care vor sa invete manevre simple dar care pot face diferenta dintre viata si moarte. Oamenii daca invata gestionarea unei situatii de urgenta, primul ajutor de baza, cum sa dea un telefon corect la 112 atunci si ei pot veni in sprijinul cadrelor medicale.

 

 
loading...