Breaking news

Episcopul porno a demisionat fin funcţie. Nu mai are voie să slujească în Biserică

PS Corneliu, acuzat că a întreţinut relaţii secuale cu elevi de la seminarul teologic, şi-a anunţat retragerea din funcţia de Episcop al Huşilor, la solicitarea membrilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Române.

corneliu barladeanu”El a fost sfătuit să se retragă. Personal i-am transmis lucrul acesta prin intermediul purtătorului de cuvânt, care şi-a luat inima în dinţi şi i-a transmis sfatul nostru. Nu a făcut-o până acum. Mai are timp s-o facă şi astăzi sau mâine. Oricum, este tardiv şi chiar dacă ar face-o ancheta nu se va opri aici, pentru că în filmul respectiv este implicată şi o a doua persoană şi mai ştim că există şi un caz foarte grav de şantaj, încă trei clerici din Episcopia Huşilor sunt în acest moment anchetaţi de DNA. Aşadar, ancheta pentru o faptă de imoralitate va continua”, a declarat, joi, Vasile Bănescu.

În faţa Sfântului Sinod, Corneliu Bârlădeanu susţine, în continuare, că este nevinovat.

Atribuţiile episcopului de Huşi vor fi preluate de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

”În acest moment scaun de episcop al Episcopiei de Huşi este vacant, urmează a fi ocupat, conform statutului, în termen de 60 de zile”, a declarat reprezentantul Sfântului Sinod, în cadrul unei conferinţe de presă.

Drept urmare a demisie, Corneliu Bârlădeanu nu va mai intra în consistoriu.  Fostul înalt prelat a anunţat că va rămâne membru al  Bisericii Ortodoxe Române, sub Sfântului Sinod.

După retragerea din funcţia de episcop, Corneliu Bârlădeanu va avea statut de monah şi nu va ma sluji.

Scandalul care îl are în centrul atenţiei pe PS Corneliu, Episcopul Huşilor, a izbucnit la jumătatea lunii iunie, după ce înaltul prelat, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, a depus o plângere la DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, sesizând că ar fi şantajat cu un material compromiţător, de trei preoţi din judeţ, printre care şi arhimandritul Episcopiei Huşilor, Sebastian Jitaru.

După doar două săptămâni ce anchetă, cei trei clerici inculpaţi au fost trimişi în judecată de DNA, fiind arestaţi la domiciliu. După arestarea preoţilor, presa tabloidă a prezentat o filmare în care ar apărea episcopul, în timp ce întreţine raporturi sexuale cu un fost elev de seminar, în prezent preot la o parohie din judeţul Vaslui. Respectiva filmare a fost trimisă în forma sa necenzurată către Patriarhia Română şi, ulterior, Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei ai cărei reprezentanţi au precizat că, în ea, apare „cel mai probabil” episcopul. În replică, Corneliu Onilă a formulat o plângere acuzând că filmarea respectivă nu ar fi una autentică.  Veridicitatea înregistrării, care ar fi fost realizată într-o chilie a Episcopiei Huşilor în 2006, a fost confirmată de mai mulţi preoţi din judeţ, care ştiau de existenţa filmării de mai mulţi ani, de fosta pedagoga a Seminarului Teologic din Huşi, dar şi de un fost coleg de cameră a seminaristului, despre care se afirmă că ar fi devenit partenerul episcopului, în anul trei de studii.