Breaking news

Epidemie de Ebola în Africa de Vest. Peste 600 de persoane au decedat

loading...

Ebola face ravagii în Africa de Vest. Organizația Mondială a Sănătății a decretat epidemie în această zonă ca urmare a decesului a 603 persoane.

epidemie de ebolaMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Africa de vest cu privire la riscul de infestare cu febră virală hemoragică (produsă de virusul Ebola).

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator, dar şi în Mali, unde există cazuri, neconfirmate încă prin analizele de laborator. Statele din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei.

Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament eficient împotriva virusului Ebola.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese. Totodată, conform comunicatelor emise de OMS începând cu primele cazuri depistate în februarie 2014, până în luna iulie 2014, numărul victimelor epidemiei este de 603.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul statelor afectate, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>