Breaking news

Emisiunea „Câştigă România” de la TVR 2, produsă în SUA de actriţa Whoopi Goldberg

TVR a dat lovitura pe plan internaţional. Emisiunea prezentată de Virgil Ianţu la TVR 2, numită „Câştigă România”, va fi realizată la o televiziune din Statele Unite ale Americii.

Actriţa Whoopi Goldberg, alături de Tom Leonardis sunt producătorii executivi din partea One Hoe, iar Stephanie Noonan Drachkovitch şi Dan Snook din partea  companiei de producţie 44 Blue.

Am produs până acum două show-uri apreciate de critici, alături de Whoopi şi Tom, iar noi căutăm mereu să cream împreună conţinut interesant.  Când am văzut «Win Your Country» am ştiut că se potriveşte perfect pentru brand-ul Whoopi, plin de de umor şi distracţie în familie. Formatul nu ar putea fi mai relevant şi aşteptăm cu nerăbdare să îl aducem în S.U.A“, a declarat Noonan Drachkovitch.

Emisiunea produsă de TVR, unde concurenţii trebuie să răspundă la întrebări de bază despre ţara lor mai este în curs de dezvoltare în Canada şi a fost „rezervat” şi în Franţa.

Câştigă România a fost remarcat şi la nivel internaţional. În 2017, „Câştigă România!“ s-a lansat pe piaţa internaţională sub numele de „Win your country“, iar în premieră, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union).

Anul acesta emisiunea concurs a fost selectată în finala „International Format Awards 2018“, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală şi să străbată, virtual, mai multe judeţe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-şi aleagă de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniţă, ales de calculator. Concurenţii trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.