Breaking news

Emiratele Arabe sprijină regimul Bashar al-Assad din Siria. Sirieni protestatari, alungaţi din Dubai

loading...

Emiratele Arabe Unite au retras dreptul de rezidenţă al câtorva zeci de sirieni care au participat la un protest împotriva lui Bashar al-Assad, ţinut în faţa consulatului sirian din Dubai.

Aproximativ 2.000 de sirieni au luat parte la o demonstraţie, în faţa consulatului sirian din Dubai, în data de 10 februarie. Ca urmare a acestui fapt, autorităţile din Emiratele Arabe Unite au retras dreptul de rezidenţă al câtorva zeci de oameni.

Doi dintre protestatari s-au refugiat deja în Cairo, Egipt, după ce “au eşuat toate eforturile de a determina autorităţile din Emirate să retragă decizia”, după cum declară un activist pentru Al Jazeera.

“Fiul meu nu poate merge înapoi în Siria”, de teamă să nu fie arestat, explică tatăl unuia dintre protestatari pentru AFP. “Nu au milă. Nici măcar nu i-au dat un avertisment prealabil. I-au anulat imediat dreptul de rezidenţă.”

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au chemat câteva zeci de persoane care luaseră parte la protestul din 10 februarie şi le-au cerut să semneze documente conform cărora se obligă să nu ia parte la alte demonstraţii. Însă câteva zile mai târziu acestea au fost citate la biroul pentru emigrări, le-au fost ridicate paşapoartele, iar vizele au fost anulate.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...