Emil Hossu: Canalele de sport au inventat sportul vorbit

Comentatorul TVR, Emil Hossu Longin atacă dur canalele de sport din România, care transmit orice dar numai sport nu. TVR-istul spune că acestea au ajuns să transmită doar talk-show-uri și nu competiții sportive.

Crescut într-o familie de jurnaliști, tatăl activând în presa scrisă și radio iar mama, o personalitate a Televiziunii Publice, Emil Hossu a ales să facă tot presă, dar sportivă.

Sunt crescut într-o familie de ziariști. Tata ziarist de presă scrisă și de radio, iar mama de televiziune. Ce aș fi putut să ies?! Nu aveam cum să fac altceva, am făcut sport, mi-a plăcut sportul”, a declarat Emil Hossu Longin.

Deși a fost și în postura de moderator tv, Emil Hossu Longin spune că nu îl prinde bine, aceasă postură mai ales că în ziua de azi la canalele de sport românești, este prea multă vorbărie și prea puțin sport.

Nu îmi doresc să fac altceva în afară de comentariu sportiv.  Am încercat pe vremuri când am moderat Repriza a treia, nu îmi place. Iar abundența asta de vorbărie pe posturile de sport a ajuns să îmi creeze reacție inversă, nu mai suport. Noi am ajuns să inventăm sportul vorbit. Noi am făcut canale de sport care transmit doar talk-show-uri. Cum să vorbesc eu de sport când nu am sport. Cum să mă intitulez canal de sport și să transmit tăietori de leme, pariu cu firca și concurs de câini. S-a mai descoperit încă o chestie, stau la masă, mă uit la un meci, care e transmis de altă televiziune și îl povestesc publicului. La radio este ok să faci așa ceva, dar să stai la tv și să te uiți în monitor și să povestești, asta mi se pare o nebunie”, este de părere Emil Hossu Longin.

 

 

>