Breaking news

Emil Boc refuză să-şi dea demisia

Primul-ministru Emil Boc a declarat presei că nu intenţionează să demisioneze, în pofida faptului că mii de oameni protestează în toată ţara.

Duminică, Emil Boc a vizitat la spital jandarmul rănit cu o zi în urmă. Premierul a ales să facă declaraţii publice într-un cadru neoficial, în momentul în care a ieşit din clădirea spitalului. Întrebat de jurnalişti dacă va demisiona, Emil Boc a răspuns: “Nu am venit aici să fac declaraţii politice. Soarta guvernelor se decide în Parlament.”

În ciuda faptului că oamenii protestează de mai multe zile, în zeci de oraşe din ţară, primul ministru se încăpăţânează să rămână în funcţie. Actuala putere rămâne astfel neclintită şi neimpresionată de vocile miilor de protestatari paşnici şi legitimi.

În cursul serii de duminică, 16 ianuarie, la Bucureşti s-au înregistrat violenţe fără precedent din cauza ultraşilor care au distrus centrul Capitalei şi au rănit jandarmi, jurnalişti şi protestatari paşnici.

Preşedintele Traian Băsescu nu a avut încă o reacţie. Nu ştie nimeni unde se află acesta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut o sesiune parlamentară extraordinară şi declanşarea procedurilor pentru alegeri anticipate.

valentin.spinu@exclusivnews.ro