Breaking news

Elisabeta Ponea, procuroarea care i-a albit dosarul lui Mircea Băsescu, propusă de Ponta la DNA

loading...

Elisabeta Ponta, procuroarea de la Curtea de Apel Craiova, care în 2011 i-a luat fără motiv, procurorului Eugen Iacobescu, dosarul lui Bercea Mondial în care se vorbea despre banii luați de Mircea Băsescu, urma să fie propusă în acest an fie în conducerea DNA fie la Înalta Curte, de către Victor Ponta.

elisabeta ponea - victor ponta - dnaFostul Președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu a fost interceptat de procurori în timp ce făcea trafic de influență chiar din Cancelaria Primului Ministru Victor Ponta, pentru ca Elisabeta Ponea să fie pusă într-o funcție de conducere fie la DNA fie la Înalta Curte.

Discuțiile au fost purtate de Adrian Duicu cu Adrian Bădescu, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului și președinte al TSD Mehedinți, în legătură cu numirea Elisabetei Ponea într-o funcție de conducere la PÎCCJ sau DNA.

Ștefan Ponea insista pe lângă oficiali pentru ca soția sa, Elisabeta Ponea să fie numită într-o funcție de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

În 8 iulie 2013, Adrian Duicu l-a contactat telefonic pe Adrian Bădescu, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului și președinte al TSD Mehedinți, căruia i-a spus să-i transmită lui Vlad Stoica, șef al Cancelariei Prim-ministrului, ca acesta din urmă să-i ducă premierului CV-ul numitei Elisabeta Ponea“, se spune în referatul DNA.

De asemenea, s-a reținut de DNA că, în 2 septembrie 2013, Adrian Duicu i-a transmis lui Ștefan Ponea un mesaj SMS cu următorul conținut: ”Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”

La data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justiției a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita Elisabeta Ponea să fie numită în funcția de procuror șef al Secției Judiciare a Direcției Naționale Anticorupție“, se mai spune în document.

Ștefan Ponea a fost retras de la conducerea IJP Mehedinți după ce a fost reținut în acest scandal de trafic de influență.

Potrivit documentului, în cadrul discuției, Adrian Duicu a convenit cu Adrian Bădescu ca acesta să-i spună șefului Cancelariei premierului că primii doi s-ar fi întâlnit și că nu au discutat aceste aspecte ”sensibile” la telefon.

Adrian Duicu: Deci am vorbit de toate comunele, numai de treaba mea nu l-am întrebat de ce nu am fost. Am fost cu el la masă, m-a luat cu el cu mașina. (…) N-o să-i spun lu’ Vlad prin telefon eu.

Adi Bădescu: Așa?

Adrian Duicu: Să-i ducă CV-ul lu’… m-a întrebat de CV-ul lu’ …

Adi Bădescu: Vlad?

Adrian Duicu: Lu’ madam Ponea. Da.

Adi Bădescu: A! Lu’ … așa? Am înțeles.

Adrian Duicu: Lu’ doamna… doamna lu’ șefu’ … a lu’ Ponea.

Adi Bădescu: Aha. Am înțeles.

Adrian Duicu: Știi?

Adi Bădescu: Bine. Bine.

Adrian Duicu: Spune-i lu’ Vlad tu că eu nu pot să-i spun. Îi spun că o să-i spui tu ceva că eu… Că ți-am spus ție, că m-am întâlnit cu tine și ți-am spus, nu la telefon.

Adi Bădescu: Da. Da. Am înțeles.

Adrian Duicu: Să ducă CV-ul pentru… pentru procuroru’, pentru Ponea.

Adi Bădescu: Aha. Am înțeles.

Adrian Duicu: Lu’ doamna Ponea.

Adi Bădescu: Îhî.

Adrian Duicu: Neapărat îi spui lu’ Vlad! Da?

Adi Bădescu: Da.

Adrian Duicu: M-a întrebat de el unde e.

Procurorii mai arată că, ulterior, în aceeași zi, Adrian Duicu l-a contactat pe Vlad Stoica, pentru a se asigura că Adrian Bădescu i-a transmis ”mesajul”.

În 11 iulie 2013, Adrian Duicu a mai purtat o discuție telefonică pe aceeași temă cu Adrian Bădescu:

Adi Bădescu: Și cu ăla, nu știu. Îi mai aduc aminte și azi să-i dea lu’ ăl mare.

Adrian Duicu: Cu?

Adi Bădescu: CV-ul, îi mai aduc aminte și azi să i-l dea lu’ ăl mare.

Adrian Duicu: Da. Da. Da. (…)

loading...