Breaking news

Elisabeta Lipă: copiii noștri nu știu să alerge

Multipla campioană mondială și olimpică la canotaj, Elisapeta Lipă a declarat pentru exclusivNEWS.ro că în școală orele de sport nu se fac și drept urmare copiii noștrii nici nu știu să mai alerge.

Elisabeta Lipă este mâhnită de faptul că orele de spot din programa școlară, deși sunt puține ca număr ele nu se fac și că sunt tratate cu superficialitate.

Orele de sport în curricula școlară există dar nu se fac. Aici intervine rolul profesorului care trebuie să se dedice. Pregătirea acestora lasă de dorit. Nu e normal ca învățătoarea să predea sport, pentru că nu are calificarea pentru acest lucru”, a declarat Elisabeta Lipă pentru exclusivNEWS.ro.

Lipsa sportului din activitatea zilnică a copiilor face ca aceștia să nu știe nici măcar să alerge.

Copiii noștri nu știu să alerge. Sport trebuie să facem pentru noi, pentru sănătate. Și copiii și părinții ar trebui să insiste pentru ca orele de sport să se țină. Să se ia niște măsurui drastice pentru cei care nu respectă aceste ore de sport”, a mai declarat Elisabeta Lipă.

Campioana olimpică la canotaj, consideră că Daciada ar trebui reluată, eventual sub altă denumire, însă numai așa se poate încuraja sportul la nivel național.

Vechea Daciadă, ar trebui reluată, să se găsească un alt nume, daca nu ne convine. Sistemul respectiv a dat rezultate, pentru că performanța iese din sportul de masă”, a conchis Elisabeta Lipă.