Breaking news

Elicopter militar, prăbușit în comuna Berești-Bistrița. Două persoane au decedat

loading...

Un elicopter militar s-a prăbușit joi pe raza localității Berești-Bistrița din județul Bacău. Din păcate doi dintre cei care se aflau în elicopter au murit, iar alte trei persoane sunt grav rănite. 

elicopter prabusit in bacauElicopterul a luat foc la scurt timp după contactul cu solul. Accidentul aviatic a fost anunțat la de către un bărbat aflat în trafic, care a văzut cum elicopterul se prăbușește.

Bărbatul a sunat la un coleg de la pompieri și astfel echipaje ISU Bacău au pornit către locul accidentului.

Nu se știe la această oră din ce motive s-a prăbușit elicopterul și dacă există persoane decedate.

Elicopterul prăbușit ar fi un model Puma Socat, de la baza aeriană Bacău.

Un elicopter Puma Socat aparţinând Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit joi, 7 martie, în jurul orei 16.00, în apropierea comunicaţiei Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie. O comisie din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta circumstanţele producerii evenimentului„, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

Acest tip de aparate de zbor de la această bază aeriană sunt pregătite pentru scoaterea persoanelor din zonele de conflict.

Accidentul s-a produs în zona unui baraj de la Berești-Bistrița. În elicopter se aflau cinci persoane. Două dintre ele au decedat iar altele trei rănite grav, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

loading...