Elicopter american prăbușit în Germania

Un elicopter Black Hawk al armatei americane a căzut într-o pădure din sud-vestul Germaniei, în apropiere de o autostradă, a informat – miercuri seara – poliţia landului Hesse, iar mediile germane au relatat existenţa a trei morţi, relatează Reuters.

image_123192791593023800_8Purtătorul de cuvânt  al armatei americane a declarat că existau cel puţin trei persoane la bordul elicopterului de transport, însă nu a precizat  de la ce  bază provenea aparatul. Armata americană dispune în zonă de o bază la Sandhofen, la nord de Mannheim. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili împejurările în care s-a produs accidentul.

Anul trecut un alt elicopter Black Hawk, al armatei americane, s-a prăbușit lângă Texas A&M University, la 160km de oraşul Houston. Echipajul elicopterului transporta membrii corpului de cadeţi ai universităţii. La bord se afla doar o echipă formată din patru membrii ai Gărzii Naţionale şi un locotenent din Armata SUA. Accident, soldat cu un mort și patru persoane rănite.

>