Breaking news

Elevii români au câștigat patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în intervalul 7 – 13 iulie, în localitatea maghiară Tata, a obţinut patru medalii.

Elevii români au demonstrat și în acest an că sunt campioni olimpici și la informatică. După cele 9 medalii câștigate săptămâna trecută de elevi la matematică și biologie, alți elevi români se întorc acasă cu tolba plină de medalii de la Olimpiada Internațională de Informatică.

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Budău şi Vlad Alexandru Gavrilă, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi medaliaţi la ediţiile precedente cu argint, respectiv bronz. De altfel, Adrian Budău s-a clasat pe primul loc în acest concurs cu un total de 570 de puncte.

Andrei Purice, elev la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, şi Şerban Stan Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au intrat în posesia medaliilor de argint. Într-un clasament neoficial realizat după medaliile obţinute, România a ocupat prima poziţie.

Au fost prezenţi 45 de concurenţi din 12 ţări: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Germania, Elveţia, Olanda, Bulgaria, Israel şi România. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.