Elevii de liceu sunt “experimentaţi” la română

Peste 56% dintre elevii care au susţinut ieri, proba orală la Bac, au primit calificativul “experimentat”.

BAC 2Dintr-un comunicat al Ministerului Educaţiei reiese că 9.266 de elevi (13,19%) care au susţinut ieri proba orală la română, s-au încadrat în categoria utilizator de nivel mediu (cei mai mulţi în Bucureşti şi în judeţele Galaţi şi Harghita), 21.045 (30,08%) au obţinut certificatul de utilizator avansat (cei mai mulţi în Capitală, respectiv judeţele Bihor şi Iaşi), iar 39.698 (56,74%) cel de utilizator experimentat (cei mai mulţi în municipiul Bucureşti, respectiv judeţele Prahova şi Ialomiţa).

De anul acesta, elevii care susţin proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, nu mai primesc note şi nici calificativul admis/respins. Rezultatul stabileşte de această dată nivelul de competenţă, corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română de ieri, au participat 69.970 de elevi din 83.233 înscrişi. Un candidat din Bucureşti a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. La proba astăzi sunt aşteptaţi 75.689 de candidaţi.

>