Breaking news

Elevii de la Geoagiu daţi afară de la BAC, cer reluarea examenului

Cei peste 100 de elevi daţi afară ieri de la examenul de matematică din cadrul Bacalaureatului, cer reluarea probei. Însă Inspectoratul Judeţean Şcolar Hunedoara le-a transmis că decizia este irevocabilă.

elevi.bacElevii au mers astăzi la inspectorat pentru alături de părinţi pentru a găsi o modalitate prin care candidaţii să fie lăsaţi să susţină din nou proba la matematică.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, inspectorul general Alexandru Lăutaru, a declarat pentru Mediafax, că decizia privind elevii elminaţi este irevocabilă.

Inspectorul general a spus că toţi elevii eliminaţi din examen aveau asupra lor fiţuici.

Părinţii au susţinut că elevii au fost eliminaţi pe nedrept de la proba de matematică şi au dorit ca elevii să reia examenul.

Inspectoratul de Poliţie Hunedoara s-a sesizat din oficiu în cazul eliminării celor 111 elevi din centrul de examen de la Grupul Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu şi a început cercetările pentru a afla dacă s-a comis vreo infracţiune, urmând să fie audiaţi profesorii şi elevii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara nu a depus, până în prezent, o plângere pentru a solicita o anchetă în acest caz.

Douăzeci de supraveghetori din două centre pentru examenul de bacalaureat din judeţul Hunedoara sunt vizaţi de o anchetă a ISJ, după ce 111 candidaţi din Geoagiu şi opt din Orăştie au fost eliminaţi, miercuri, de la proba scrisă la matematică, întrucât aveau foi xeroxate cu rezolvarea subiectelor.

Ministrul Educaţiei a cerut declanşarea unei anchete la Grupul Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu pentru a se stabili ce s-a întâmplat în centrul de examinare.

Elevii daţi afară dine xamen vor putea să mai susţină BAC-ul abia în sesiunea din toamnă a anului 2012.