Breaking news

Elevii care au picat de două ori BAC-ul, vor plăti o taxă de 230 lei pentru o nouă examinare

Vești proaste pentru elevii care au susținut de două ori examenul de bacalaureat și nu l-au promovat. Candidaţii care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune.

taxa bacȘi veștile proaste nu se opresc aici. În cazul în care au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele şcolare.

Potrivit metodologiei, candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pâna la data de 1 martie, de către Ministerul Educaţiei.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate anterior.

Ministerul Educaţiei a anunţat că şi pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului la două sesiuni va fi 230 de lei.

Dacă tinerii vor avea de susţinut pentru a treia oară în intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxă stabilită de către inspectoratul şcolar, în funcţie de disciplină.