Breaking news

Elevii care au luat 10 la BAC și Capacitate, premiați de Guvernul României

Guvernul României premiază absolvenţii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul naţional de Bacalaureat.

guvernul premiaza elevii de bac si capacitateGuvernul României a adoptat în şedinţa de miercuri, 9 iulie, Hotărârea de Guvern prin care se acordă premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2014, respectiv la Bacalaureat 2014.

Cei 225 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, vor primi din partea Guvernului 2.000 de lei, fiecare, iar cei 104 candidaţi cu media 10 la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei, fiecare.

Este al doilea an când Guvernul României onorează performanţa elevilor români la examenele naţionale.

Spre deosebire, însă, de anul 2013, când au fost premiaţi doar absolvenţii care au obţinut media 10 la Bacalaureat, în acest an, sunt incluşi şi absolvenţii care au reuşit să încheie Evaluarea Naţională cu media 10.

Județul Iași ocupă primul loc la capitolul medii de 10 la bacalaureat, cu 14 elevi. Urmează județul Dolj cu 12 medii de 10, iar pe trei județul Cluj cu 10 elevi cu medii de zece la bac.