Breaking news

Elevii bucureşteni au transmis mesaje anticorupţie pietonilor şi conducătorilor auto

loading...

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Brigăzii Poliţiei Rutiere din cadrul D.G.P.M.B. au organizat pe 15 noiembrie, o activitate de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie.

Acţiunea, desfăşurată în zona Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, se înscrie în cadrul activităţilor din etapa a doua a Proiectului „Tinerii împotriva corupţiei”, derulat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu instituţiile menţionate.

Un număr de 60 elevi din licee bucureştene, participanţi la Atelierele de formare anticorupţie din proiect, au distribuit pliante cu mesaje specifice pietonilor şi conducătorilor auto. Scopul activităţilor este creşterea gradului de educaţie anticorupţie a publicului cu privire la impactul fenomenului vizat.

Prima campanie de informare, conştientizare şi implicare a cetăţenilor în acţiuni anticorupţie desfăşurat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a luat startul în 2011.

Finalul primei ediţii a fost marcat pe 9 decembrie de Ziua Internaţională Anticorupţie, la sediul DGA şi a avut drept scop realizarea şi prezentarea de către tinerii participanţi a proiectelor de conştientizare a fenomenului. Primelor trei echipe câştigătoare li s-a oferit drept premiu o vizită la Parlamentul European, sediul Bruxelles.

În perioada 2011-2012, în cadrul proiectului partenerii au susţinut un număr de 54 de sesiuni de informare anticorupţie la care au participat aproximativ 1200 de elevi şi profesori din liceele bucureştene.

loading...