Breaking news

Elevi români bătuți și umiliți de unguri la un liceu din Covasna pentru că purtau tricolorul

Mai mulți elevi români de la Grupul Școlar ”Korosi Csoma Sandor” din Covasna au fost bătuți și umiliți de colegii unguri, pentru că și-au permis să vină cu tricolorul la școală.

elevi romani tricolorCazul elevei Sabina Elena, amenințată cu moartea de un coleg ungur pentru că a purtat bentiță tricoloră la școală de ziua internațională a maghiarilor de pretutindeni, nu este unul singular.

Mădălin Rotariu, elev la Grupul Școlar din Covasna a declarat vineri la Antena 3 că fratele lui, care învață la același liceu a fost umilit și bătut de colegii maghiari.

Fratele lui, împreună cu alți elevi români au fost obligați de maghiari să stea în genunchi și să-și ceară scuze pentru că au venit cu tricolorul la școală și că și l-au pictat pe față și pe mâini. Umilința nu s-a oprit aici, după asta, maghiarii au început să-i lovească cu pumnii și picioarele.

Mădălin Rotariu a spus că abia azi a aflat aceste detalii de la fratele lui și că urmează să-și anunțe părinții care sunt plecați la muncă în Germania.

În timp ce elevii români sunt umiliți și batjocoriți în propria țară de maghiari, autoritățile județene și centrale anunță de fațadă, anchete peste anchete care nu vor rezolva în niciun fel aceste probleme interetnice.

Ungurii au început să devină tot mai agresivi față de români și asta din cauza liderilor maghiar care instigă la separatism și autonomie și ură împotriva românilor.

După ce scandalul cu Sabina Elena, cea care a avut curajul să poarte tricolorul la școală, tot mai mulți elevi români au prins curaj și o susțin pe rețelele de socializare pentru gestul său.

Sabina Elena se simte măgulită și le transmite mulțumiri pentru susținere precizând:Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! 

Cazul cu elevii români umiliți la Covasna din cauza tricolorului vine după interminabilul scandal cu arborarea steagurilor secuiești pe instituțiile publice din Harghita și Covasna.

Deși autoritățile centrale, guvernul și liderii politici tratează aceste probleme în mod superficial spunând că sunt cazuri izolate, lucrurile nu stau deloc așa.

Pe 1 decembrie 2011, Cosmin Marinescu, în vârstă de 15 ani,  a fost bătut și umilit de colegii maghiari de la echipa națională de hochei pe gheață.

Incidentul a avut loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională, la Miercurea Ciuc, unde naţionala under-16 se pregătea pentru participarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, sportivul român Cosmin Marinescu, a fost umilit de colegii unguri.

Cosmin Marinescu declara că că unul din colegi l-a înjurat în maghiară, iar eu l-a rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români.

După care  mai mulţi colegi unguri au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Românul mai spune că la duş, au stins lumina şi l-au lovit din toate părţile, cu prosoapele ude.

În urma acestui incident, sportivul a plecat din cantonament pe 2 decembrie, însă Cosmin Marinescu a decis să revină la lotul naţional.

La 17 zile de la incident, sportivii lotului național de hochei au cântat imnul Ungariei nu pe al României, la un meci disputat pe patinoarul din Miercurea-Ciuc.

Și sfidările la adresa românilor au continuat. Pe 21 decembrie 2011, hocheistul Tihamer Becze a spus că meciul cu Ungaria a fost câştigat de Ţinutul Secuiesc, nu de România.

Pe 9 ianuarie 2012, Preşedintele FRH, Tancos Barna a declarat pentru publicația maghiară Erdely că va continua să intoneze imnul Ținutului Secuiesc la meciurile naționalei României de Hochei pe gheață.

Vineri, elevii români de la Grupul Școlar ”Korosi Csoma Sandor” din Covasna au refuzat să intre în școală în semn de protest față de atitudinea autorităților locale și centrale cu privire la apărarea Sabinei Elena, care a fost amenințată cu moartea.

Tot scandalul a început pe 1 decembrie 2012 când maghiarii au huiduit și au arătat scene obscene elevilor români în timp ce în curtea școlii se intona imnul național.