Breaking news

Elevi de la două școli gimnaziale din Galați, în vizită la școala din comuna Vărvăreuca, Republica Moldova

Două școli gimnaziale din municipiul și județul Galați, România vor vizita școala gimnazială din comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în cadrul proiectului educațional „Valențe cultural-educative…dincolo de Prut”.

În data de 25 și 26 aprilie 2023 Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în urma semnării acordului de colaborare și de înfrățire cu Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Șendreni, județul Galați și cu Școala Gimanzială Româno-Britanică din municipiul Galați, România, va organiza două activități extracurriculare comune, TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” și activitatea extracurriculară „Pe aripi de primăvară”.

Profesori și elevi ai două școli partenere din municipiul și județul Galați, România vor păși pragul gimnaziului Vărvăreuca și vor participa la activitățile educaționale interactive pregătite cu pasiune și devotament de către echipa instituției și vor descoperi cele mai inedite priveliști al Moldovei.

La 25 aprilie 2023 se va desfășura activitatea „Pe aripi de primăvară” prin intermediul căreia elevii cu o deosebită dăruire de sine și plăcere vor elogia primăvara și femeia! Vor elogia, cânta, admira cea mai scumpă ființă – Mama.

Ziua de miercuri, 26 aprilie 2023, va începe cu o nouă activitate lăudabilă și necesară, cu o provocare din cadrul programului „Săptămâna Verde”: TVC-ul ecologic „Eu pot mai mult! Gândim global-acţionăm local” în care elevii vor putea deprinde și dezvolta abilități elementare de respect și protejare a mediului înconjurător, în contexte diverse, non-formale, explorând natura și orizontul local. Activitatea va contribui la educarea și conștientizarea elevilor asupra importanței înverzirii plaiului natal pentru bunăstarea tuturor și echilibrului ecologic. Profesorii împreună cu elevii, ca simbol al continuității relațiilor de fraternitate și colaborare vor planta copaci în curtea gimnaziului din comuna Vărvăreuca, care, de asemenea,  vor rămâne amintire peste ani și vor crea un spațiu verde și durabil.

Activitățile educaționale au drept scop atât afirmarea și stimularea potențialului artistic al elevilor, dezvoltarea deprinderilor de a fi solidari și de a prețui munca fiecăruia, cât și  valorificarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor care ne caracterizează ca neam românesc, ceea ce am ținut să conturăm de fiecare dată în activitățile desfășurate, fiindcă suntem același neam, vorbim aceeași limbă și purtăm cu demnitate aceleași valori românești.

Elevii se vor bucura și vor fi răsfățați cu cele mai delicioase dulciuri de cofetărie și patiserie, produse alimentare și cu băuturi răcoritoare oferite cu drag și generozitate prin sprijinul al mai multor sponsori ai evenimentului din Republica Moldova.

>