Breaking news

Elevă dată afară de la BAC din cauza unor căști de telefon

O absolventă de clasa a XII-a a fost eliminată, azi, de la examenul de bacalaureat, întrucât în urma unei percheziții corporale, polițistul i-a găsit în buzunar o pereche de căști pentru telefon și un leu.

eleva bac bucurestiMotiv absurd de eliminare a unei eleve din examenul de bacalaureat. Din cauza unor căști de telefon găsite în buzunar, eleva a fost eliminată de la BAC.

Eleva a fost percheziționată luni, la centrul de examen de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București, unde directoarea Costica Vărzaru a fost demisă și arestată pentru fraudarea bacalaureatului.

După ce a susținut proba scrisă la limba română, eleva a fost dezbrăcată și percheziționată de un polițist, la ieșirea din clădirea liceului. În urma percheziției, asupra fetei s-au găsit o pereche de căști de culoare albastră și o bancnotă de un leu.

Eleva a fost nevoită să stea o oră ca polițistul să completeze procesul verbal, pe care tânăra a fost pusă să-l semneze.

Nu i s-a spus nicio clipă că din cauza acestor căști va fi dată afară de la BAC. Vestea proastă a primit-o miercuri dimineață când trebuia să dea examenul la matematică.

Mama elevei a spus că a fost și la Inspectoratul Școlar și la minister, dar peste tot a găsit doar uşi închise. Noua comisie de BAC de la Bolintineanu nu a vrut să îi ia în calcul contestația, așa că a depus-o la Inspectoratul Școlar București.

De la Inspectorat ni s-a spus că Parchetul a decis. Parchetul nu are nicio legătură cu cine intră sau nu la Bac. În declaraţia pe care o am scrie că acele căşti sunt uzate, nefuncţionale. De poliţie scrie că sunt nefuncţionale. Erau căşti de opt lei, căşti de telefon pentru a asculta muzică în ele. Le-a uitat în buzunar. A predat telefonul, a predat geanta şi a uitat de ele.Eu n-am dat şpagă şi poate de aceea. În procesul verbal scrie că în urma percheziţiei a fost găsită cu o pereche de căşti uzate. A fost percheziţionată de DGA. Probabil vom începe un proces, nu ştiu. Aici nu este cum se spune la televizor, golăneală. Toată lumea spune că la Bolintineanu este golăneală, se dansează pe bară”, a spus mama elevei.

Inspectoratul nu i-a dat niciun răspuns la contestație, iar eleva nu a mai putut să își susțină examenul de Bac, proba la matematică.

Drept urmare, va mai putea să dea bacalaureatul abia în toamna lui 2014.