Breaking news

Elena Vijulie, noul șef al secției de politică de la Digi 24

Cunoscut jurnalist BBC, realizator și prezentator TV respectat, Elena Vijulie este noul șef al secției de politică a Digi 24.

Elena Vijulie va coordona atât departamentul politic dar va realiza, în curând, în week-end o emisiune de dezbatere politică.

Cred că mă împrietenisem cu Digi24 înainte de a veni aici. Încheierea sesiunii parlamentare şi alegerile locale au pus punct colaborării mele cu Realitatea. Iar între timp, am început să privesc cu jind abordarea civilizată a postului, ştirile externe, mai multe decât în altă parte, dezbaterile în care moderatorii nu au aerul unor procurori. M-am decis să vin și am fost întâmpinată cu braţele deschise la Digi24, mărturisește Elena.

Din postura de realizator al unei emisiuni de dezbatere politică Elena Vijulie le promite telespectatorilor discuții civilizate și echilibrate.

Urmează o toamnă şi mai fierbinte, cea  care precede alegerile parlamentare. Digi24 este interesat în cel mai înalt grad să nu devină unul dintre instrumentele mediatice în această bătălie politică, ci să servească publicul prin informaţie. Informaţie fără adjective, cum îmi place mie să spun. Oamenii au suficientă mintă ca să decidă ce e mai bine pentru ei să voteze. Nu trebuie să le spunem noi cine e alb şi cine e negru. În afară de asta, în politica românească, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, nimeni nu e complet alb şi nimeni nu e complet negru. Rolul nostru este să expunem un tablou cât mai complet şi cât mai nuanţat al situaţiei, aşa încât telespectatorii Digi24 să decidă în cunoştinţă de cauză. Emisiunea mea va încerca să lege politica de viaţa reală. Invitaţii vor fi în principal lideri politici şi responsabili guvernamentali pe diverse domenii. Dar liderii politici nu vor discuta neapărat între ei, prilej de ceartă şi acuze reciproce sterile. Un ministru va avea în faţă un medic. Sau un şef de comisie parlamentară va avea în faţă un profesor. Întâlnirile duel între politicieni nu sunt excluse, dar dezbaterea va porni de la un domeniu anume, nu de la „adjective”. Sperăm ca vom dubla întrebările către oficiali cu starea de fapt ilustrată de reportaje bune, făcute în ţară, unde beneficem de suportul stațiilor locale Digi24”, mai spune Elena Vijulie,