Breaking news

Elena Udrea, vizită suspectă la Ioan Niculae, a doua zi după ce Alina Bica a fost arestată

Pe 24 noiembrie 2014, la o zi după ce Alina Bica a fost arestat în dosarul despăgubirilor ilegale, prietena sa Elena Udrea a mers la sediul firmei InterAgro, a omului de afaceri Ioan Niculae. Cel care potrivit DNA, i-ar fi dat Alinei Bica 3,5 milioane de euro pentru a-l scăpa de dosarul de la DIICOT, privind subminarea economiei naționale.

elena udrea - ioan niculae - alina bicaA doua zi după ce Alina Bica fusese arestat preventiv, Elena Udrea, protejata lui Băsescu, a mers în vizită la Ioan Nicolae, omul de afaceri care potrivit DNA, i-ar fi dat fostei șefe a DIICOT, o șpagă de 3,5 milioane de euro ca să-l scape de dosar.

Vizita Elenei Udrea la sediu InterAgro, de pe 24 noiembrie ridică multe semne de întrebare și o dau de gol pe blondă, care susține că habar nu avea ce ”afaceri” făcea prietena ei Alina Bica, cuc are în februarie a mers la shopping de lux la Paris.

Fotografiile cu Elena Udrea intrând în sediul InterAgro, au fost difuzate duminică seară de Mihai Gâdea în emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

elena udrea - interagro

La Ioan Niculae a mai fost şi Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, cel care a intermediat afacerea preşedintelui cu terenul de la Nana.

Ioan Niculae e anchetat de DIICOT alături de Videanu și Vosganian, unde cei doi sunt acuzați că în perioada 2006-2010, când au fost Miniștrii ai Economiei au semnat șase ordine și trei memorandumuri prin care au acordat gaze ieftine firmelor lui Ioan Nicolae.

„În perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, VARUJAN VOSGNIAN, iar în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, VIDEANU ADRIEAN, în calitate de miniştri ai economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul IOAN NICULAE şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

DIICOT mai precizează faptul că: Activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de IOAN NICULAE viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN ROMGAZ SA (unitate prevăzută de art. 145 C.pen.) în direcţia dorită de interesele grupului infracţional. Deopotrivă, prin acţiunile grupului infracţional a fost împiedicată desfăşurarea normală a activităţii SNGN ROMGAZ SA creându-se astfel dificultăţi semnificative în buna desfăşurare a activităţii acestei societăţi. Astfel, a fost creată o stare de fapt  de natură să ameninţe bunul mers al economiei naţionale în domeniul gazelor naturale, dar şi în ansamblu prin repercusiunile negative asupra întregii economii naţionale.

Demersul miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN şi VIDEANU ADRIEAN s-a realizat în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra o datorie reprezentând cca. 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, fiind grav afectate principalele activităţi ale SNGN ROMGAZ SA, societatea naţională fiind transformată practic într-un furnizor al unui client privat privilegiat şi fiind pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

În cauză există indicii și date temeinice potrivit cărora, prin activitatea miniştrilor VARUJAN VOSGANIAN ŞI VIDEANU ADRIEAN, respectiv prin vânzarea  preferenţială către SC INTERAGRO SA a unor cantităţi masive de gaze naturale, această societate a fost plasată într-o veritabilă poziţie de monopol pe piaţa gazelor naturale. Mai mult, SNGN ROMGAZ SA şi MINISTERUL ECONOMIEI fiind entităţi ale statului cu atribuţii în domeniul energetic, prin folosirea  SNGN ROMGAZ SA  în favoarea SC INTERAGRO SA, contrar scopului pentru care SNGN ROMGAZ SA a fost înfiinţată, s-au creat riscuri semnificative în planul securităţii energetice a ROMÂNIEI.

>