Breaking news

Elena Udrea: Știam că Dorin Cocoș finanțează campaniile PDL

loading...

Elena Udrea confirmă spusele lui Dorin Cocoș din denunțul de la DNA, cu privire la finanțarea campaniilor electorale ale PDL. Însă, Vasile Blaga, președinte PDL, spune că omul de afaceri nu a cotizat la partid.

elena udrea - dorin cocos - pdlMiercuri dimineață, după ce a ieșit de la ședința de la Înalta Curte, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă, Elena Udrea a spus jurnaliștilor că știa că Dorin Cocoș a finanțat campaniile PDL cu bani negri luați din șpăgi.

”Așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți că nu știți? Toată presa se preface că nu știe. Întebați-i și pe domnul Iohannis și pe domnul Ponta. Știam că Dorin Cocoș finanțează campaniile PDL. Nu știam în ce fel și cu ce sume”, a declarat Elena Udrea.

Însă, Vasile Blaga, fost președinte al PDL și șeful campaniei electorale a lui Băsescu, spune că Dorin Cocoș NU A COTIZAT LA PDL!!!!

”Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna”, a declarat Vasile Blaga.

Elena Udrea a plecat, miercuri, de la ICCJ, unde a făcut declaraţii, cu ochii în lacrimi, despre situaţia sa, şi a spus că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de procurorii DNA în dosarul Gala Bute”, precizând că ştia că Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL.

În denunțul de la DNA, Dorin Cocoș a spus procurorilor că: Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.  Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi – un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri,  300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete. 600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga.

Băsescu se face că plouă și spune cu jumătate de gură că el nu știe dacă Cocoș  a finanțat campaniile lui electorale și cu ce bani.

”Mi-ar părea rău ca în campania mea să se fi utilizat bani dubioşi ca provenienţă, dar nu exclud. Eu spun de mult că trebuie schimbată legea de finanţare a partidelor. (…) La PDL nu se punea mâna pe bani. Dacă voia cineva, dacă venea la mine şi spunea: Vreau sa sponsorizez campania….Fugi la casierie, băiatule!”, a declarat Traian Băsescu la emisiunea ”Ultimul cuvânt” de la B1 TV

loading...