Breaking news

Elena Udrea spune că șeful SRI l-a pus pe Cocoș să dea 500.000 de euro pentru finanțarea RTV

loading...

Elena Udrea a făcut dezvăluiri bombă într-un interviu acordat hotnews.ro. Protejata lui Băsescu a spus că actualul șef al SRI, Florian Coldea l-a pus pe fostul ei soț, Dorin Cocoș, să îi dea lui Sebastian Ghiță, 500.000 de euro pentru finanțarea România TV.

elena udrea - dorin cocos - sri - rtvElena Udrea se apucă să dea din casă, ca să scape de arest. Blonda de la Cotroceni a făcut dezvăluiri incendiare în cadrul interviului de la HotNews în care spune cum a fost numită Kovesi la DNA, și cine a finanțat televiziunea RTV, deținută de Sebastian Ghiță.

Elena Udrea s spus în interviu, că în toamna lui 2014, fostul ei soț a rugat-o să îi intermedieze o întrevedere cu George Maior, pe atunci șef SRI și cu adjunctul său, Florin Coldea.

În momentul în care a apărut dosarul Microsoft şi s-a vehiculat numele fostului soţ, eram în plină campanie electorală. A venit, se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar şi mai ales se spunea despre un credit pe care soţul – şi care este şi proba în dosar – fostul soţ îl luase de la Dinu Pescariu şi pe care îl declarasem în declaraţia de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea şi dl Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată. Că nu doreşte să îi apeleze direct pentru că, mă rog, aşa era situaţia, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, şi pentru asta sigur este foarte uşor de întrebat fostul soţ. Eu va declar exact ce mi-a spus. În toamna acestui an. Deci vorbesc de după ce a apărut scandalul, înainte să fie reţinut. Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV. Cred că la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea”, a spus Elena Udrea.

Deputatul PMP a mai spus că Florin Coldea este cel care a insistat la Băsescu și Ponta, ca Laura Codruța Kovesi să fie numită șef la DNA.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian