Breaking news

Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute în Costa Rica în baza unui mandat Interpol

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica în baza unui mandat Interpol, fiind duse la Tribunalul Penal din San José – Costa Rica unde judecătorii vor decide şi măsurile ce se impun după.

Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10.00, în zona Sabana Oeste, în timp ce Alina Bica a fost reţinută în jurul orei locale 14.00 în zona Sabana Este.

Udrea este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în timp ce fostul procuror-şef DIICOT a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

Avocatul elenei Udrea, Veronel Rădulescu a declarat, joi dimineaţă, că şansele de extrădare pentru Elena Udrea din Costa Rica sunt minime. Avocatul a declarat că fetiţa fostului ministru a rămas în îngrijirea mamei acesteia şi a lui Adrian Alexandrov.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineaţă, că procedura de extrădare a Elenei Udrea din Costa Rica va parcurge în continuare etapele legale.

Să nu facem din persoana despre care vorbiţi un personaj naţional. Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea. Un condamnat e personaj pentru ţară? De ce nu vedeţi la foarte mulţi condamnaţi din străinătate care au acelaşi parcurs. Eu nu fac distincţie„, a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.

>