Breaking news

Elena Udrea recunoaște plagiatul dar dă vina pe o colega

Deputatul PDL, Elena Udrea recunoaște că a plagiat o lucrare științifică pe care a publicat-o în Buletinul Universității de Apărare.

Într-un interviu acordat pentru gândul.info, Elena Udrea recunoaște că a plagiat, dar spune că nu e vina ei și că o colegă ar fi scris textul respectiv.

”În anul 2005, când am ales cariera politico-adminsitrativă, am încercat să mă pregãtesc urmând cursuri post-universitare la Colegiul Naţional de Apărare. Am luat decizia de a începe o teză de doctorat, acestea erau lucrări pregătitoare. Neavând timp să-mi fac singură teza, te ajută colegii, profesorii. Mai scria când unul, când altul şi apoi publicam împreună şi cu sprijinul profesorilor (…) Probabil a fost eroarea unor colegi care m-au ajutat la vremea respectivă. Asta e!”,  a declarat Elena Udrea pentru gândul.info.

Udrea a plagiat lucrarea “Politica Europeană de Securitate şi Apărare”, care face parte din Seria Micromonografii – Politici Europene şi a fost elaborată în 2005 de Institutul European din România, în cadrul proiectului Phare RO-2002/000-586.03.01.04.02 – “Formare iniţială în afaceri europene pentru funcţionarii publici din administraţia publică centrală”.

Proiectul respectiv a fost implementat în anul 2005 de Institutul European din Romania, în colaborare cu EUROMED – Euro Mediterranean Networks din Belgia.