Breaking news

Elena Udrea l-a denunțat la DNA pe Florian Coldea, șef interimar la SRI – VIDEO

Elena Udrea, proaspăt urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații, se ia la trântă cu SRI și îl denunță la DNA, pe șeful interimar, Florian Coldea pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa.

elena udreaElena Udrea îl denunță la DNA pe Florian Coldea pe motiv că șeful spionilor din România a instrumentat o campanie împotriva ei și din această cauză ar fi vânată de procurori.

„La o cafea cu dl Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, dl Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea mă urăşte. Am intrebat de ce, şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineînteles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte”, a declarat Elena Udrea pentru Hotnews.

Întrebată cât de apropiată era relaţia cu Sebastian Ghiţă, încât acesta să-i facă asemenea confidenţe, Elena Udrea a răspuns: Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele. Pur şi simplu. Nici nu ştiu să vă spun. Nu am o relaţie atât de apropiată cu dl Ghiţă, încât să ne considerăm prieteni. Ca dovadă, cred că sunt cel mai atacat personaj, după Traian Băsescu, la televiziunea lui, şi am mai spus lucrul acesta. Nu ştiu. Dl Ghiţă oscila, probabil, între nevoia de a sta mai aproape, câteodată, de Băsescu, altădată i se părea ca e mai rentabil să stea aproape de Victor Ponta, habar n-am. Astea-s motivele lui. Eu vă reproduc ce mi-a spus el.

Elena Udrea a mai spus că Florian Coldea a intervenit atât la Băsescu cât și la Victor Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA: Eu spun că cel care deţine secretele tuturor – şi toţi avem secrete, mai ales cei din presă, din politică. Ale noastre sunt interesante. Și cel care are cheia asupra acuzării cuiva este şi cel care poate determina anumite comportamente la nivelul politicenilor, la nivelul presei sau chiar la nivelul magistraţilor. Evident că vorbim în clar. În spatele unui plan pe care eu îl văd foarte bine aşezat şi care este pus în practică de ceva timp, pas cu pas, şi ce-am aici sunt lucruri pe care de luni de zile eu le scriu… şi constatând toate acestea, se află un om care deţine în acest moment toate aceste secrete, pentru că le are de la mii de oameni, de ofiţeri care le adună. Este şeful actual al Serviciului Român de Informaţii, este dl Florin Coldea. Deci dl Coldea este cel care, în acest moment, deţine această putere, pentru că pe de o parte deţine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu dna Kovesi. Şi va spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA…În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruţa Kovesi. Adică dl Traian Băsescu evident că o susţinea pe Codruţa Kovesi, dar ea era plecată între timp din ţară. Da. Şi cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea. La acel moment, această discuţie – dar, încă o dată spun, a fost un nume pe care şi-l dorea şi preşedintele foarte mult, dar ideea că dansa să se întoarcă de acolo a venit de la Florin Coldea. Nu, eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruţa Kovesi. Am spus că propunerea ca dansa să se întoarcă de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Băsescu şi-a dorit foarte mult că Codruţa Kovesi să fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru. Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruţei Kovesi în funcţie. Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuieşte. Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele.

Elena Udrea a mai spus şi că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea.