Breaking news

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea trebuie să facă şase ani de închisoare pentru Gala Bute, în timp ce Rudel Obreja, fost Preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, decizia fiind una definitivă.

Elena Udrea nu scapă de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi, ca fostul Ministru al Dezvoltării şi Turismului să fie condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În timp ce Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare cu executare.

Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea ”Galei Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi, respectiv, de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Elena Udrea a declarat săptămâna trecută că va reveni în ţară doar dacă dosarul său se va rejudeca.

>