Breaking news

Elena Udrea ciocnește ouăle de Paște, în spatele gratiilor. Înalta Curte i-a respins recursul

Vești catastrofale pentru Elena Udrea. Protejata lui Băsescu rămâne în spatele gratiilor și va ciocni ouăle roșii de Paște, de gratiile celulei. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul la măsura prelungirii arestului preventiv.

elena udrea - catuseElena Udrea rămâne după gratii până cel puțin pe data de 23 aprilie 2015. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi seară, contestaţia deputatului Elena Udrea, faţă de prelungirea măsurii, dispusă în 23 martie.

Decizia de azi a Înaltei Curți este definitivă și irevocabilă.

Drept urmare, Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, rămân în arest preventiv.

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continuare în arest la domiciliu.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, că procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Dezvoltării prin faptul că aceasta a făcut parte dintr-un guvern care a tăiat pensiile şi salariile.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunţa recent, într-un mesaj postat pe Facebook, că avocaţii fostului ministru au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizează nereguli comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul „Gala Bute”.

„Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului şef DNA. Practic, Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în acest dosar„, a scris echipa de comunicare a lui Udrea, în mesajul postat pe Facebook.

În 19 martie, Elena Udrea a fost dusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunţătorii Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean.