Breaking news

Elena Udrea, beneficiara banilor de la Gala Bute

Elena Udrea este în spatele tunului financiar de la gala Bute, organizată în 2011 la Romexpo și ”sponsorizată” de Ministerul Turismului și Dezvoltării, condus pe atunci de blonda lui Băsescu.

elena udrea - miscarea popularaPotrivit publicației Gazeta Sporturilor, în plin control al fondurilor europene, MDRT îi plătește lui Obreja 8 milioane de lei, mai puţin cu 2 milioane decît fusese înţelegerea iniţială și promisiunea privată și publică a Elenei Udrea.

Această reducere de sumă, pe ultima sută de metri, a reprezentat o tentativă de a ascunde realitatea pe care DNA o descoperă însă, în decembrie 2013, cînd constată că “suma plătită de MDRT a fost de 88,5 ori mai mare decît cheltuielile efectuate de prestator”, adică de firma lui Obreja. Cifrele sînt culese din raportul DLAF, dar concluziile sînt ale procurorilor.

Pentru că ministerul i-a dat lui Obreja doar 8 milioane de lei din cele 10 promise de Elena Udrea, firma Termogaz i-a achitat președintelui FRB diferența de 2 milioane de lei, fix banii de care Obreja avea nevoie ca să-și stingă creditul.

Plata a 2.000.000 de RON a fost făcută de Termogaz Company Haţeg într-un cont din Raiffeisen Bank al lui Rudel Obreja. De acolo, Obreja a plătit în contul de credit de la BRD Sucursala Academiei.

De dosar se ocupă o echipă coordonată de Mariana Alexandru, procuror șef adjunct în DNA. Alexandru e “un procuror meticulos și onest” potrivit unor caracterizări ale colegilor, care nu au nici un motiv să o laude, tot ei spunînd că “e cam obsedată de carieră”.

Termogaz a avut peste 30 de contracte cu statul. Firma e de o polivalență spectaculoasă! Sub mandatul Elenei Udrea a construit multe săli de sport, a studiat fezabilitatea unui domeniu schiabil la Straja pe care tot ea l-a executat, împreună cu partenerii, pentru 34 de milioane de euro.  A primit un bazin de înot în Timișoara și un centru de divertisment de 7 milioane de euro la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Versatilitatea sa ar putea să dea lecții corporațiilor din străinătate.