Breaking news

Elena Udrea acuzată de plagiat

Deputatul PDL, Elena Udrea este acuzată că ar fi plagiat o lucrare științifică în domeniul militar.

Un nou caz de plagiat zguduie clasa politică românească.  După ce premierul Ponta este acuzat de revista Nature.com, că și-a plagiat teza de doctorat, azi, Jurnalul Național, susține că Elena Udrea ar fi copiat lucrarea intitulată “Mediul Internaţional şi Uniune Europeană”.

Cu această coazie aflăm că Elena Udrea alături de Graţiela Constantin Barna, fosta soţie a fostului şef al Gărzii Financiare Bucureşti, celebrul Stelică Barna, actualmente Constantin, sunt specialiste în apărare militară.

Elena Udrea este doctor în științe militare și strategii de apărare.

Graţiela Constantin Barna şi Elena Gabriela Udrea, au publicat articolul intitulat Mediul Internaţional de Securitate şi Uniunea Europeană în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „CAROL I”, Nr. 2, anul 2006.

Lucrarea intitulată “Politica Europeană de Securitate şi Apărare”, care face parte din Seria Micromonografii – Politici Europene şi a fost elaborată în 2005 de Institutul European din România, în cadrul proiectului Phare RO-2002/000-586.03.01.04.02 – “Formare iniţială în afaceri europene pentru funcţionarii publici din administraţia publică centrală”. Proiectul respectiv a fost implementat în anul 2005 de Institutul European din Romania, în colaborare cu EUROMED – Euro Mediterranean Networks din Belgia, scrie Jurnalul Național.

Lucrarea științifică a fost publicată în Buletinul Universității de Apărare, fără să precizeze că pasaje sunt preluate din lucrarea europeană.

Iată un fascimil comparativ cu cele două lucrări, cea publicată de Udrea cât și lucrarea originală.