Breaking news

Elena Udrea a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA

loading...

Inevitabilul s-a produs. După 11 ore de stat în sediul DNA București, Elena Udrea a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore din partea procurorilor, în dosarul Microsoft. 

elena udrea - dnaOrdonanța a fost emisă de procurori cu ora de 21,40, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie dusă la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocatul Elenei Udrea a spus că deputatul este optimist și speră ca mâine, judecătorii, să nu emită mandat de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) și spălare de bani. Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În această noapte, Elena Udrea va dormi în arestul Poliției Capitalei. Elena Udrea este acuzată de luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Elena Udrea a ajuns marți la DNA, la ora 12, și după ce și-a studiat dosarul timp de șapte ore, procurorii DNA au audiat-o timp de trei ore și au emis ordonanța de reținere.

Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătușe la mâini, pe ușa principală prin fața jurnaliștilor, și nu pe ușa din dos cum au fost scoși Mircea Băsescu și Alina Bica.

Reținerea de azi vine după ce luni seară, Camera Deputaților a votat pe bandă rulantă, toate cererile DNA, cu privire la cercetarea penală și încuviințarea arestului preventiv a Elenei Udrea.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>