Breaking news

Ei sunt cei doi români uciși în atentatul terorist din Paris

Ciprian Calciu şi Mariana Lăcrămioara Pop sunt cei doi români uciși vineri seară, în timpul atentatelor teroriste comise de Statul Islamic în centrul Parisului.

romani ucisi in paris atentateCei doi români au fost împușcați mortal în timp ce se aflau pe terasa barului La Belle Equipe, situat în arondismentul 11 al Parisului. Localul a fost atacat de terorişti sinucigaşi, la ora 21.38, ora locală. 18 persoane care se aflau în bar au murit.

Ciprian şi Lăcrămioara erau împreună de câţiva ani şi aveau un copil de un an şi jumătate. Vineri seară participau la o aniversare. Au fost răpuşi de ploaia de gloanţe dezlănţuită de automatele teroriştilor.

Ciprian Calciu avea 32 de ani. Era în Franţa de câţiva ani cu mama şi cei doi fraţi mai mici. Avea o mică afacere: făcea service pentru ascensoare.

În Hexagon a cunoscut-o pe Lăcrămioara Pop, o maramureşeancă de 29 de ani, care lucra într-un restaurant. Au rămas împreună. Au şi un copil de doar un an și jumătate care acum a rămas în grija bunicii.

Lăcrămioara avea 29 de ani, era din Baia Mare, fiind absolventa a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. Ciprian Calciu era din Tulcea şi a absolvit Colegiul Tehnic „Henri Coanda”.

Cunoscuţii spun că cei doi români se aflau la o aniversare şi au căzut sub ploaia de gloanţe. Copilul era acasă, cu bunica din partea mamei.

„Este vorba despre Ciprian Calciu şi Lăcrămioara Pop, el din Tulcea şi ea din Baia Mare. Părinţi ai un copilaş de 2-3 anişori. Aceştia sunt tinerii români care au murit sub ploaia de gloanţe în barul atacat de Kamikaze. Zilele următoare poate ne mobilizăm şi ajutăm cu ceva banuţi familiile să le repatrieze trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri”, a declarat Ramona, o braşoveancă stabilită la Paris în urmă cu câţiva ani, care face parte din cercul lor de prieteni, citata de adevarul.ro.

Locurile în care au avut loc atacuri pe 13 noiembrie 2015 în Paris:

La Belle Equipe, 92 rue de Charonne, arondismentul 11 – cel puțin 19 morți într-un atac armat

Barul Le Carillon și restaurantul Le Petit Cambodge pe rue Alibert, arondismentul 10 – cel puțin 12 morți în atacuri armate

Restaurantul La Casa Nostra, 92 rue de la Fontaine au Roi, arondismentul 11 – cel puțin 5 morți în atacuri armate

Stade de France, St Denis, nordul Parisului – explozii în apropierea stadionului, trei atacatori kamikaze morți

Sala de spectacole Bataclan, 50 boulevard Voltaire, arondismentul 11 – atac armat al mai multor teroriști, cel puțin 85 de morți.

>